|
Wakodaf |
teleskopicky didge je super do kapely kdyz potrebujete ladit s ostatními nástroji ale na solo absolutně nepoužitelná věc a to kvůli tomu plastovému zvuku...dřevo je dřevo ty dřevo Čaj |
|
Marek |
K tomu těsnění: Vůbec nejjednodušší řešení je to, udělat do trubky, která se zasouvá, drážku na jejím konci kolem dokola, a navléknout na ní gumový kroužek tak, aby do té drážky zapadnul. Kolem dokola po obvodu.Těsnost se pak reguluje hloubkou té drážky a velikostí toho kroužku. Drážka se udělá v základu plátkem na železo a rozšíří pak jehlovým pilníčkem.
Kroužek se koupí jako těsnění v té samé prodejně, kde trubka
Je to absolutně těsné a mazat je dobrý třeba silikonovým olejem nebo jiným, který je určen na plast. Normální oleje plast naleptávají. Vyjde to na pár korun a krásně se dá sledovat, jak se mění základní tón a přefuky s měnící se délkou. Přefuky jsou vůbec přesně laděny, což je u dřeva nemožné. Zvuk ale nic moc. Je to prostě jiný druh didgeridoo s jinými možnostmi |
|
Daniela |
|
|
petr |
Aha, omlouvam se necetl jsem to. Ale, jestli je to tak a funguje to tak je to ok. Nemam nic proti. To co jsem mel v ruce ja takove bylo, ale to je preci jedno. Hlavne ze to fungovalo... V zamestnani pouzivame elox na spoustu vyrobku a zkusenost je takova, ze kdyz v necem elox jezdi, vetsinou se casem odre, ale v tomto pripade asi neni namahani tak velike. |
|
Daniela |
In this instrument an artistically and perfectly shaped body made of high-grade wood is combined with a high-tech slide made of anodised aluminium.. Prelož mi tú vetu
Hra? na drevo a mosadz s náustkom bude určite zaujímavý zážitok |
|
petr |
No podle toho jak to vypadá to asi nebude elox, protože ten by se časem ochodil a navic to vůbec neni dobrá věc pro lidské tělo. Spíše bych si typnul na tu mosaznou rouru co už jsem jednou viděl, protože mosaz je i samomazná takže nemá problémy že by se zadřela nebo tak něco. Na konci je samozřejmě pořádnej dřevěnej náústek . |
|
Daniela |
Eloxovaný hliník a drevo.. zaujímavá kombinácia.
Slide didgeridoo vraj uľahčí ladenie s viacerými nástrojmi ale to sa dá i vhodným súladom didgeríd z dreva. |
|
Petr |
Obrázek špičkového "slide didgeridoo" je zde u výrobce...
http://www.didgeridooart.com/html/e_woodslide.html |
|
Petr |
Dřevěný teleskopický didgeridoo je běžně k vidění na festivalech v zahraničí. Je to udělaný tak, že spodní část je ze dřeva a pak přes kvalitní vložku je nadstavené třeba mosaznou rourou s pořádným náústkem. Používá se tak, že před hraním si hráč nastaví požadovaný tón a pak na něj odehraje celou skladbu. Je to dost tuhé, takže není možné s tím kouzlit během hry. Tahle kvalitní legrace hraje jako ďas, jako normální klasikej nástroj, ale stojí asi 500Euro, což dost šílený. Jinak jsem ještě viděl dřevěné didgeridoo, které bylo na konci opatřené závitem a na ten si hráč našrouboval náústek patřičné délky a tím dosáhl také požadovaného tónu nástroje. Prostě taková sada didgeridoo plus náústky na C, D, E a F. Také velmi zajímavé řešení, když hráč prostě nemůžetahat náklaďák plný nástrojů. |
|
Daniela |
To by chcelo vyskúša? , novodur a ten druhý materiál, glycerínová pasta ma absolútne nenapadla.. ) A teleskop z dreva.. to som ešte nevidela. Ale tak až vyrobím prvé didgeridoo z 1 kusa tak neskôr budem uvažova? o teleskopickom didgeridoo |